Skip to content

Muggen en Motmuggen

Hoe bestrijden we muggen en motmuggen?

Motmuggen zijn kleine vliegjes die gekenmerkt worden door hun harige en grote ovalen vleugels alsook door hun prominente voelsprieten. Wanneer ze geplet worden laten ze poederachtige vlekken na. Deze vliegjes zijn ook gekend als rioolvliegjes, filtervliegjes, motvliegjes of gootsteenvliegjes. Alhoewel ze soms nuttig kunnen zijn bij het doorprikken van dik slijm en ophopingen in de riool, moet je motmuggen toch bestrijden omdat ze voor overlast kunnen zorgen als hun populatie toeneemt.

Muggen zijn er in meerdere soorten. Zo kunnen vooral de steekmuggen voor veel overlast zorgen in huis. Wanneer u last heeft van veel muggen is de kans groot dat muggen dichtbij uw huis hun eitjes leggen. Zij doen dit in stilstaand water. Ook kunnen sommige muggen ziektes overbrengen en al is de kans hiervoor in Nederland klein, het komt zeker voor. Het is dus belangrijk dat muggen bestreden worden.

Wat houdt ongediertebestrijding in?

Wanneer u last heeft van ongedierte zoeken onze experts naar de meest efficiënte én milieuvriendelijke manier om het ongedierteprobleem aan te pakken. Zo bent u zeker dat u snel verlost bent van het probleem op een veilige manier.

Preventie

Het bestrijden van ongedierte gaat bovendien niet enkel om het verdelgen van het ongedierte. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat ze terugkomen. Ook dat nemen wij voor onze rekening.

Professionele oplossingen om muggen en motmuggen te bestrijden

Wanneer je te maken krijgt met een plaag van muggen of motmuggen heb je een professionele ongediertebestrijder nodig met de nodige ervaring en kennis om het probleem aan te pakken. Limas hygienics in Schelle biedt gepersonaliseerde oplossingen om muggen en motmuggen voor eens en voor altijd te verwijderen. De service begint met de inspectie van je eigendom om probleemgebieden te lokaliseren en de onderliggende oorzaak te identificeren. Dit wordt gevolgd door een bestrijdingsplan op maat. Onze experts geven je ook raad om toekomstige plagen van muggen en motmuggen te voorkomen. Contacteer ons. Wij geven u graag meer details.

Ongediertebestrijding en preventie

Een oplossing voor elk ongedierteprobleem.

Ongediertebestrijding bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Waar kan je ze vinden?

Deze vliegjes voeden zich met organisch materiaal en rioolwater. Je vindt ze meestal in de keuken, keldermuren of badkamers. Muggen en motmuggen zijn ’s nachts actiever. Ze leggen hun eitjes overal rondom ontbonden organisch materiaal en in het bijzonder in de riool. In gunstige omstandigheden kan een volledige generatie zich in een week voltrekken, al is het vaker in 2 à 3 weken.

Je zal hun larven niet opmerken omdat deze zich bevinden in de slijmerige laag van afvoergoten. Door hun snelle broedtijd is overlast van muggen en motmuggen veelvoorkomend.

muggen en motmuggen bestrijden

Alhoewel ze leven en kweken in vervuild, ondiep water zijn motmuggen toch niet gekend als ziekteverspreiders. Ook bijten ze niet. Ze helpen verstoppingen in rioolleidingen voorkomen door organisch materiaal af te breken. Toch is dit geen reden om motmuggen niet te bestrijden.

Muggen daarentegen kunnen wel ziektes overbrengen maar bovenal zorgen muggen voor veel overlast doordat ze steken. Wanneer u overlast door muggen heeft is het belangrijk om deze te bestrijden.

Hoe een plaag voorkomen?

Om motmuggen te bestrijden zou je focus moeten liggen op het verwijderen van broedplaatsen.

REKEN 24/7 OP ONS

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Anderen bekeken ook

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

SCHIMMELBESTRIJDING

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

DIEPTEREINIGING

Limas hygienics_nieuw groen_grijs

ONTSMETTINGSWERKEN