Skip to content

Meelmotten bestrijden

Meelmotten bestrijden

Meelmotten zijn net iets anders dan gewone motten. Deze beestjes staan ook wel bekend als voorraadmotten en deze leggen graag hun eitjes in uw voedselvoorraad, in plaats van in de kledingkast. Het is dus het beste om dit ongedierte zo snel mogelijk te laten bestrijden. Bij Group Limas helpen we u hier graag bij! Wij hebben al jaren aan ervaring met het bestrijden van ongedierte en kunnen u zo op de juiste manier helpen om de meelmotten in uw keuken te bestrijden.

Meelmotten bestrijden

Waarom moet u meelmotten zo snel mogelijk bestrijden?

Zoals gezegd bevinden meelmotten zich voornamelijk in de keuken en dan het liefst in de voedselvoorraad. Meelmotten zijn vooral in de nacht actief en komen op lichtbronnen af. Hierbij komen ze dan ook altijd richting de lamp in de keuken vliegen. Vanaf hier kunnen ze vervolgens makkelijk in een van uw voorraadkastjes kruipen.

Wanneer u aangebroken verpakkingen in deze kastjes heeft liggen, zal de meelmot hier in kruipen om er vervolgens haar eitjes in te leggen. Zodra deze eitjes uitkomen, zullen ze al het voedsel om hen heen gaan opeten. Met meelmotten in de voorraadkast zal u het voedsel daar dus niet meer kunnen eten, aangezien dit tegen die tijd vol zit met zowel de eieren van meelmotten als de jonge meelmotten.

Het kan echter vaker voorkomen dat u de meelmotten zelf helemaal niet zal zien. Gelukkig kunt u de meelmotten wel op een andere manier herkennen. Wanneer u namelijk merkt dat er voedsel in uw keukenkastjes of in de kelder is aangevreten, weet u dat er de larven van meelmotten aanwezig zouden kunnen zijn. Deze beestjes kunnen zelfs door het plastic heen eten, dus het is ontzettend belangrijk dat u dit ongedierte zo snel mogelijk laat bestrijden!

Direct een offerte aanvragen!

Kunt u zelf meelmotten bestrijden?

Het bestrijden van meelmotten kan vaak ontzettend lastig zijn. Daarom is het meestal het beste om hier een professioneel bedrijf voor in te huren. Bij Group Limas hebben we ontzettend veel specialisten die precies weten hoe ze dit karweitje voor u moeten opknappen. Toch zijn er vaak nog mensen die het toch liever zelf willen proberen.

U kunt natuurlijk proberen om de meelmotten zelf te bestrijden. Hiervoor is het belangrijk dat u alles uit de keukenkastjes haalt en het besmette eten allemaal weggooit. Zelfs wanneer u twijfelt of het wel echt besmet is, moet u het gewoon direct weggooien. De vuilniszak met dit besmette eten kunt u het beste meteen in de kliko buiten gooien, zodat de beestjes niet terug kunnen komen. Hierna moet u de keukenkastjes goed stofzuigen en deze schoonmaken met water en azijn. Na een maand kunt u het allemaal nog eens nalopen om te kijken of het echt heeft gewerkt.

Voorstelling Group Limas

Meelmotten voorkomen

Meelmotten bestrijden is ontzettend lastig en daarom is het handiger om deze gewoon in de eerste instantie al te voorkomen. Dit is ook niet makkelijk, maar het bespaart u in elk geval een hoop gedoe naderhand. Allereerst kunt u ervoor zorgen dat de meelmotten niet uw huis binnen kunnen komen. Houd daarom alle ramen en deuren zoveel mogelijk dicht, vooral in de avond, of laat hier horren plaatsen. Wanneer u een meelmot ziet vliegen thuis, kunt u deze het beste meteen naar buiten brengen, want als het een vrouwtje is, zal deze zo snel mogelijk haar eitjes gaan leggen. Als laatste is het belangrijk dat u de keukenkastjes goed dicht laat en dat er geen open verpakkingen hierin liggen.

REKEN 24/7 OP ONS

Totaalleverancier

24/7

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Support & services

Een oplossing voor elk probleem.

Support & services bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Waarom Group Limas inhuren?

Wanneer u last heeft van meelmotten in uw keuken en deze wilt bestrijden, is het inhuren van een professioneel bedrijf, zoals Group Limas, uw beste oplossing. Het zou wellicht goedkoper kunnen zijn om het bestrijden zelf te proberen, maar er komen toch meer voordelen kijken bij het inhuren van Group Limas voor deze ingewikkelde klus.

Zo zullen de experts van Group Limas altijd veilig en professioneel te werk gaan. Op deze manier voorkomt u dat u de situatie mogelijk verkeerd oplost, waarbij de meelmotten gewoon weer terug in uw voedsel zouden kunnen komen. U zou bijvoorbeeld een verpakking met de larven over het hoofd kunnen zien, waardoor u een tijdje later de meelmotten opnieuw terugvindt in uw voedsel. Daarbij kan het u ook vaak geld en moeite besparen. Veel mensen kopen en proberen allerlei middeltjes om van meelmotten in hun keukenkastjes af te komen, maar weten vervolgens niet zeker of dit ook daadwerkelijk zal helpen.

Wanneer u Group Limas inhuurt, weet u zeker dat het hele probleem wordt opgelost en u zo geen last meer zult hebben van de meelmotten. Onze experts gebruiken namelijk krachtige bestrijdingsmiddelen die een consument niet zomaar kan kopen. Ook gebruiken de specialisten van Group Limas altijd de juiste technieken, waarmee u al snel geen last meer zult hebben van vieze motten in uw keuken. Als laatste zullen onze experts u nog advies geven over hoe u de mottenplaag in de toekomst zou kunnen voorkomen. Op deze manier proberen wij u altijd verder te helpen.

Hoe wij te werk gaan

Wanneer u Group Limas inhuurt, zullen wij als eerste een diagnose stellen. Hierbij stellen onze medewerkers vast wat nu precies het probleem is, zoals in uw geval dan meelmotten in uw keukenkastjes. Dankzij deze diagnose kunnen wij vervolgens de juiste strategie bedenken. Ieder probleem met ongedierte is weer net een beetje anders, waardoor er ook telkens een andere strategie nodig is. Van deze strategie zullen onze experts een implementatieplan opstellen, waarin precies staat hoe ze te werk willen gaan en welke stappen zij zullen ondernemen om zo de meelmotten uit uw keuken te bestrijden.

Hierna is het tijd voor de uitvoering van het plan. De specialisten van Group Limas komen dan bij u langs en zullen het plan gaan uitvoeren en zo de meelmotten uit uw keuken bestrijden. Tijdens deze uitvoering zal u ook altijd alleen maar experts krijgen die precies weten wat ze moeten doen. Ook hebben wij altijd andere experts die de stappen controleren, zodat we zeker kunnen weten dat alles op de juiste manier wordt aangepakt.

Wij vinden het bij Group Limas ontzettend belangrijk dat de klant echt tevreden is en daarom komen we altijd nog even bij u terug na afloop van de werkzaamheden. Wij zullen na de bestrijding namelijk nog contact met u opnemen om na te gaan of het probleem naar tevredenheid is opgelost, zodat wij zeker weten dat alles goed is gegaan.