Skip to content

Motten bestrijden

Motten bestrijden

Motten komen helaas wel vaker voor in huishoudens. Deze beestjes zijn namelijk gek op kleding en gaan dan ook graag in uw kledingkast zitten. Wanneer u last heeft van motten in uw woning, wilt u deze dan ook het liefste zo snel mogelijk weer weg hebben. Deze zou u zelf kunnen bestrijden, maar het beste kunt u de hulp van een professioneel bedrijf, zoals Group Limas, inschakelen voor het bestrijden van motten. Hieronder leest u meer over motten en het bestrijden hiervan.

Motten bestrijden

Waarom moet u motten zo snel mogelijk bestrijden?

Veel mensen denken dat motten graag uw kleding opeten, maar motten eten eigenlijk geen kleding. Gewone motten hebben zelfs geen mond om kleding mee te eten. Motten zijn zelf vooral bezig met paren. Een vrouwelijke mot sterft na het leggen van haar eitjes, waarbij de mottenbaby’s gevaarlijk zijn voor uw kledingkast. Om op te kunnen groeien, hebben babymotten namelijk eiwitten nodig en die kunnen ze uit keratine halen. Wanneer deze motjes honger hebben, zullen ze dan ook vrijwel alles van kleding eten. Zo eten ze zonder enig probleem wol, zijde, kasjmier, linnen, bont, veren, haar, pluisjes, huisdierenvacht, stof en tapijten.

Het is dan ook ontzettend belangrijk dat u de motten zo snel mogelijk laat bestrijden uit uw huis. Anders is al uw kleding binnen de kortste tijd geruïneerd en kunt u weer voor een compleet nieuwe garderobe gaan.

Direct een offerte aanvragen!

Kunt u zelf motten bestrijden?

Wanneer u thuis last heeft van een mottenplaag, zal u dit waarschijnlijk in eerste instantie zelf willen oplossen. Hoewel dit natuurlijk mogelijk is, zou het een slimmer idee zijn om een professioneel bedrijf de motten te laten bestrijden, zodat u ook zeker weet dat alles volledig is opgelost.

Wanneer u toch besluit om de motten zelf te bestrijden, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Zo kunt u motten bijvoorbeeld bestrijden met azijn. Wanneer u azijn en water mengt, kunt u de planken van de kledingkast hiermee afvegen. Niet alleen doodt de azijn de motteneieren, maar de geur werkt ook preventief en zal motten afschrikken. Een andere manier is om zakjes met lavendel, kruidnagel, tijm, rozemarijn en eucalyptus in uw kledingkast te leggen. Motten houden namelijk niet van deze geur en zullen daardoor niet in uw kast kruipen. U moet deze zakjes wel regelmatig blijven verversen, aangezien de geur ook langzaam vervaagt.

Als laatste is het een goed idee om uw kleding regelmatig te blijven wassen. Menselijk zweet, de lichaamsgeur en haar op de kleding trekt dit ongedierte namelijk juist aan. Wanneer u last heeft van motten, moet u dus ieder kledingstuk zorgvuldig wassen om zo de eitjes te kunnen verwijderen.

Voorstelling Group Limas

Motten in huis voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan oplossen en daarom zijn er gelukkig ook een aantal dingen die u kunt doen om motten in huis te voorkomen. Zo is het belangrijk om uw kleding op de juiste manier te bewaren. Uw winterjassen zal u in de zomer bijvoorbeeld niet zo vaak dragen. Het is hierbij dan ook een goed idee om deze kleding, die u niet vaak draagt, ergens te bewaren waar het luchtdicht is. U kunt wollen jassen en truien het beste beschermen met plastic zakken, net als de rest van uw winterkleding. Op deze manier kunnen motten niet in uw winterkleding gaan zitten en dus ook niet naar de rest van uw kledingkast overgaan.

Daarbij is het een goed idee om uw kleding goed te luchten voordat u deze gaat opslaan of juist gaat gebruiken. Hang uw wollen kleding dus in de zomer even buiten zodat ze wat lucht kunnen krijgen, voordat u ze gaat opbergen in plastic zakken.

REKEN 24/7 OP ONS

Totaalleverancier

24/7

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Support & services

Een oplossing voor elk probleem.

Support & services bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Waarom Group Limas inhuren?

Wanneer u last heeft van motten in uw woning en deze wilt bestrijden, is het inhuren van een professioneel bedrijf, zoals Group Limas, uw beste oplossing. Het zou wellicht goedkoper kunnen zijn om het bestrijden zelf te proberen, maar er komen toch een hoop voordelen kijken bij het inhuren van Group Limas voor deze ingewikkelde klus.

Zo zullen de experts van Group Limas altijd veilig en professioneel te werk gaan. Op deze manier voorkomt u dat u de situatie mogelijk verkeerd oplost, waarbij de motten gewoon weer terug zouden kunnen komen. U zou bijvoorbeeld eitjes over het hoofd kunnen zien, waardoor u een tijdje later de motten opnieuw terugvindt in uw kleding. Daarbij kan het u ook vaak geld en moeite besparen. Veel mensen kopen en proberen allerlei middeltjes om van motten in hun kledingkast af te komen, maar weten vervolgens niet zeker of dit ook daadwerkelijk zal helpen.

Wanneer u Group Limas inhuurt, weet u zeker dat het hele probleem wordt opgelost en u zo geen last meer zult hebben van de motten. Onze experts gebruiken namelijk krachtige bestrijdingsmiddelen die een consument niet zomaar kan kopen. Ook gebruiken de specialisten van Group Limas altijd de juiste technieken, waarmee u al snel geen last meer zult hebben van vieze motten in uw kleding. Als laatste zullen onze experts u nog advies geven over hoe u de mottenplaag in de toekomst zou kunnen voorkomen. Op deze manier proberen wij u altijd verder te helpen.

Hoe wij te werk gaan

Wanneer u Group Limas inhuurt, zullen wij als eerste een diagnose stellen. Hierbij stellen onze medewerkers vast wat nu precies het probleem is, zoals in uw geval dan motten in uw kledingkast. Dankzij deze diagnose kunnen wij vervolgens de juiste strategie bedenken. Ieder probleem met ongedierte is weer net een beetje anders, waardoor er ook telkens een andere strategie nodig is. Van deze strategie zullen onze experts een implementatieplan opstellen, waarin precies staat hoe ze te werk willen gaan en welke stappen zij zullen ondernemen om zo de motten uit uw kledingkast te krijgen.

Hierna is het tijd voor de uitvoering van het plan. De specialisten van Group Limas komen dan bij u langs en zullen het plan gaan uitvoeren en zo de motten uit uw kast bestrijden. Tijdens deze uitvoering zal u ook altijd alleen maar experts krijgen die precies weten wat ze moeten doen. Ook hebben wij altijd andere experts die de stappen controleren, zodat we zeker kunnen weten dat alles op de juiste manier wordt aangepakt.

Wij vinden het bij Group Limas ontzettend belangrijk dat de klant echt tevreden is en daarom komen we altijd nog even bij u terug na afloop van de werkzaamheden. Wij zullen na de bestrijding namelijk nog contact met u opnemen om na te gaan of het probleem naar tevredenheid is opgelost, zodat wij zeker weten dat alles goed is gegaan.