Skip to content

Vlooien bestrijden

Vlooien bestrijden

Vlooien in huis kunnen ontzettend vervelend zijn. Vaak komt dit ongedierte binnen dankzij huisdieren. De reden hiervoor is dat vlooien makkelijk van het ene op het andere dier kunnen springen, waardoor uw kat of hond bijvoorbeeld zomaar een paar vlooien mee naar binnen zou kunnen nemen.

Daarnaast kunnen vlooien ook op de katten of honden zelf springen. Zo leggen volwassen vlooien eitjes op het dier die dan op de grond vallen. De larven kruipen dan naar een donker plekje in een boom of in de kieren en gaten van een huis. Wanneer de larve een vlo is, springt deze zo snel mogelijk weer op een dier, waardoor u deze alsnog in huis krijgt.

Vlooien bestrijden

Waarom vlooien bestrijden?

Een vlo kan dus vrij makkelijk uw huis binnen komen, maar waarom is het dan zo belangrijk dat dit ongedierte zo snel mogelijk bestreden wordt? Vlooien kunnen namelijk ontzettend veel overlast bezorgen in uw huis. Zo kunnen ze na binnenkomst wel een jaar overleven zonder voedsel en zullen ze in allerlei hoeken, kieren en gaten kruipen. Vlooien kunnen zich ook heel snel vermenigvuldigen door honderden eieren in de stoffering of tapijten te leggen.

Vlooien kunnen ook bijten en dit is de grootste overlast ervan. Een vlooienbeet kan namelijk voor ontzettend veel jeuk en irritatie zorgen. Wanneer u probeert te krabben, zal dit het alleen maar erger maken dus probeer dit ook vooral niet te doen. U hoeft de vlooienbeet zelf niet te behandelen, aangezien deze plekken vanzelf weer zullen verdwijnen. Het belangrijkste is in ieder geval dat u de vlooien gaat bestrijden.

direct een offerte aanvragen!

Kunt u zelf vlooien bestrijden?

Hoewel het inhuren van een professioneel bedrijf altijd de beste oplossing is, kunt u ook eerst proberen om zelf de vlooien te bestrijden. Hiervoor kunt u het beste een speciale spray tegen vlooien gaan halen in de winkel, zoals de HGX-spray tegen vlooien, van HG. Voordat u zo’n spray wilt gebruiken, moet u eerst de ruimte goed stofzuigen. Hierna schudt u met de bus en kunt u van 20 centimeter afstand de plek bespuiten, totdat het oppervlak hiervan een beetje vochtig is. 

U kunt de vlooienspray het beste gebruiken op de plekken waar vlooien zich meestal ophouden, zoals onder of achter koelkasten, kasten, radiatoren of andere apparatuur. Het is echter een beter idee om een professioneel bedrijf, zoals bijvoorbeeld Group Limas, in te huren om de vlooien te bestrijden, aangezien deze precies weten hoe ze de bestrijding moeten aanpakken en waar ze de vlooien het beste kunnen vinden.

Voorstelling Group Limas

Vlooien voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan oplossen en daarom kunt u dan ook het beste proberen om overlast door vlooien te voorkomen. Een van de manieren om vlooien te voorkomen, is door regelmatig te stofzuigen in huis. Denk hierbij ook vooral aan al het stoffen meubilair en de vloerbedekking in het huis. De larven zelf zitten altijd in de kieren en de naden en allerlei andere plekken waar u lastig kunt komen met de stofzuiger. Het is tevens belangrijk dat u de stofzuigerzak direct na het stofzuigen vervangt, zodat de vlooien zich niet hierin kunnen ontwikkelen.

 

Een andere manier om vlooien te voorkomen, is door regelmatig uw huisdieren te behandelen met vlooiendruppels. Ook helpt een vlooienkam goed wanneer de huisdieren al vlooien hebben. Als laatste is het belangrijk dat u de manden regelmatig schoonmaakt en deze wast op 60 graden Celsius. Vlooien en hun eitjes kunnen namelijk niet overleven op deze temperatuur.

REKEN 24/7 OP ONS

Totaalleverancier

24/7

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Support & services

Een oplossing voor elk probleem.

Support & services bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Waarom Group Limas inhuren?

Indien u last heeft van vlooien in huis en deze wilt bestrijden, is het inhuren van een professional, zoals Group Limas, de beste oplossing. Het zou wellicht goedkoper kunnen zijn om het bestrijden zelf te proberen, maar er komen toch een hoop voordelen kijken bij het inhuren van Group Limas voor dit vervelende karwei.

Zo zullen de medewerkers van Group Limas altijd veilig en professioneel te werk gaan. Op deze manier hoeft u ook niet zelf in aanraking te komen met de vlooien. Daarbij kan het u ook vaak geld besparen. Veel mensen kopen allerlei middeltjes om van vlooien af te komen, maar weten vervolgens niet zeker of dit ook daadwerkelijk zal helpen.

Wanneer u Group Limas inhuurt, weet u zeker dat alle vlooien worden bestreden en u zo geen overlast meer zult hebben van dit ongedierte. Onze experts gebruiken namelijk krachtige bestrijdingsmiddelen die een consument niet zomaar kan kopen. Ook gebruiken de specialisten van Group Limas altijd de juiste technieken, waarmee u binnen de kortste keren al geen last meer zult hebben van vlooien in huis. Als laatste zullen onze experts u nog advies geven over hoe u dit probleem in de toekomst zou kunnen voorkomen. Op deze manier proberen wij u altijd verder te helpen.

Hoe wij te werk gaan

Wanneer u Group Limas inhuurt, zullen wij als eerste een diagnose stellen. Hierbij stellen onze medewerkers vast wat nu precies het probleem is, zoals in uw geval dan vlooien in huis. 

Dankzij deze diagnose kunnen wij vervolgens de juiste strategie bedenken. Ieder probleem met ongedierte is weer net een beetje anders, waardoor er ook telkens een andere strategie nodig is. Van deze strategie zullen onze experts een implementatieplan opstellen, waarin precies staat hoe ze te werk willen gaan en welke stappen zij zullen ondernemen om het probleem op te lossen.

Hierna is het tijd voor de uitvoering van het plan. De specialisten van Group Limas komen dan bij u langs en zullen het plan gaan uitvoeren en zo de vlooien bestrijden. Tijdens deze uitvoering zal u ook alleen maar te maken krijgen met experts die precies weten wat ze moeten doen. Ook hebben wij altijd andere experts die de stappen controleren, zodat we zeker kunnen weten dat alles op de juiste manier wordt aangepakt.

Wij vinden het bij Group Limas ontzettend belangrijk dat de klant echt tevreden is en daarom komen we altijd nog even bij u terug na afloop van de werkzaamheden. Wij zullen na de bestrijding nog contact met u opnemen om na te gaan of het probleem naar tevredenheid is opgelost om zeker te weten dat alles goed is gegaan.