Skip to content

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen

Helaas komt het met regelmaat voor dat iemand last heeft van een wespennest. Dit kan bijvoorbeeld thuis zijn, maar ook op kantoor, bij een restaurant of een winkel. Wanneer u last heeft van een wespennest, wilt u hier natuurlijk ook zo snel mogelijk van af. Bij Limas Group helpen we u graag verder met het verwijderen van een wespennest. Onze experts hebben al jaren aan ervaring, waardoor zij precies weten hoe zij dit vervelende klusje het beste moeten aanpakken.

Wespennest verwijderen
Wespen verdelgen

Hoe ontstaat een wespennest?

Allereerst is het misschien goed om te weten hoe een wespennest precies ontstaat. Een wespennest wordt gemaakt door de koningin. Deze ontwaakt vaak in april uit haar winterslaap, waarna zij op zoek gaat naar een goede plek om haar nest te bouwen. Wanneer ze deze plek eenmaal heeft gevonden, begint ze aan de bouw. Een wespennest wordt gemaakt van hout, maar voordat ze dit kan gebruiken, zet ze het eerst zelf om in ‘wespenpapier’. Hierdoor krijgt het de aparte structuur van een wespennest.

Direct een offerte aanvragen!

De gevaren van een wespennest

Een wespennest in de tuin of überhaupt in de buurt kan erg vervelend en gevaarlijk zijn. Wespen zijn er natuurlijk het hele jaar door, zowel in de zomer als in de winter, maar in de zomer zorgen deze voor een stuk meer overlast. Dit komt, doordat deze in de zomer graag hun nesten bouwen. In één nest kan de populatie van de wespen vaak oplopen tot een aantal duizend wespen. Sterker nog, er zijn wel eens nesten gevonden die tienduizend wespen erin hadden zitten.

Deze grote nesten zorgen voor de meeste overlast. Vaak ziet u het nest zelf niet eens, maar gewoon grote hoeveelheden wespen ergens naartoe of vandaan vliegen. Wanneer iemand door een wesp gestoken wordt, is dit natuurlijk erg vervelend en vaak ook pijnlijk. Een wespennest is zelfs nog gevaarlijker wanneer iemand hier een allergie voor heeft. Deze allergieën komen vrij regelmatig voor en kunnen soms zelfs dodelijk zijn. Het is dus ontzettend belangrijk dat een wespennest verwijderd wordt!

Voorstelling Group Limas

Kunt u zelf een wespennest verwijderen?

Veel mensen zullen geneigd zijn om eerst zelf te proberen het wespennest verwijderen, voordat zij contact willen opnemen met een specialist hierin. In sommige gevallen is het ook best mogelijk om zelf een wespennest verwijderen.

Wanneer u zelf een wespennest wilt verwijderen, is het in de eerste plaats belangrijk dat het nest zich op een gemakkelijk bereikbare plek bevindt. De specialisten van Group Limas weten hoe ze zelfs de meest onbereikbare wespennesten kunnen verwijderen, maar v oor iemand die er verder niet mee bekent is, is dit toch erg lastig. Daarnaast is het van groot belang dat u een vluchtroute heeft. Wanneer er iets fout gaat met het verwijderen van het wespennest, kunnen deze namelijk boos worden en dan zal u willen vluchten. Indien het wespennest niet makkelijk bereikbaar is en er geen vluchtroute beschikbaar is, raden wij aan om een expert in te schakelen.

 

Als u dan toch zelf het wespennest wilt verwijderen, kunt u dit het beste in de avond doen. Op dit moment zit het grootste deel van de wespen in het nest en zijn ze het minst actief. Zorg ervoor dat u beschermende kleding draagt, aangezien de angel van een wesp ook door normale kleding heen kan komen. Wanneer u het nest zelf gaat verwijderen, moet u opletten dat er geen anderen in de buurt zijn, zodat zij er geen last van zullen hebben.

Om het nest te verwijderen, kunt u het bestrijden met een huismiddeltje, maar een wespenspray of wespenpoeder zou beter werken. Deze kunt u vaak in een winkel of online kopen. Nadat u het nest heeft behandeld met een middel, moet u nog minimaal 1 nacht wachten voordat u het nest weghaalt. Zorg er ook voor dat u bij het bestrijden niet de uitgang blokkeert, want dan maken de wespen alles kapot om uit het nest te kunnen komen, wat meer gedoe oplevert.

REKEN 24/7 OP ONS

Totaalleverancier

24/7

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Support & services

Een oplossing voor elk probleem.

Support & services bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Kernwaarden Group Limas

Customise

Elke omgeving is uniek en vraagt dus ook om specifieke facilitaire oplossingen. Onze experts analyseren en definiëren uw noden en wensen, en zetten die om in reële oplossingen.

24/7 support & desk

Onze medewerkers zijn in staat om binnen een korte tijdspanne het probleem te analyseren, aan te pakken én op te lossen. Ze staan 365 dagen en 24 uur per dag voor u klaar.

Supervise

Elke Facilityship wordt ondersteund door onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan enkel de implementatie van onze oplossingen. We zorgen er ook voor dat die continu worden bewaakt.

Tijdkritisch

Naast reguliere, voert Group Limas ook opdrachten uit waarbij het tijdstip van aanvang, duurtijd en deadline van het project van cruciaal belang zijn. Onze vakmensen gebruiken steeds de meest duurzame en kwalitatieve oplossingen.

Waarom Group Limas inhuren?

Als u graag een wespennest wilt verwijderen, is het toch verstandiger om hier een professional voor in te huren. Hoewel het misschien goedkoper is om het zelf te proberen, zijn er toch een hoop voordelen verbonden aan het inhuren van experts voor deze klus.

Allereerst gaan de medewerkers van Group Limas altijd op een veilige en professionele manier te werk, waardoor u zelf niet in gevaarlijke situaties terecht zal komen. Ook zorgt het inhuren van een expert ervoor dat u geen geld hoeft uit te geven aan middeltjes waarvan u helemaal niet zeker weet of het zal werken.

Wanneer u Group Limas inhuurt, kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat geen enkele wesp het zal overleven. Dit komt, doordat wij krachtige bestrijdingsmiddelen gebruiken die een consument niet kan kopen. Daarnaast hanteren al onze specialisten de juiste technieken om het probleem op te lossen. Als laatste zullen onze experts u nog advies geven over hoe u dit probleem in de toekomst zou kunnen voorkomen. Op deze manier proberen wij u altijd verder te helpen.

Hoe wij te werk gaan

Wanneer u Group Limas inhuurt, zullen wij als eerste een diagnose stellen. Hierbij stellen onze medewerkers vast wat nu precies het probleem is. Dankzij deze diagnose kunnen wij vervolgens de juiste strategie verzinnen. Ieder probleem met ongedierte is weer anders, waardoor er ook telkens een andere strategie nodig is. Van deze strategie zullen onze experts een implementatieplan opstellen.

Hierna is het tijd voor de uitvoering van het plan. De specialisten van Group Limas komen dan bij u langs en zullen het plan gaan uitvoeren. Tijdens deze uitvoering zal u ook alleen maar te maken krijgen met experts die precies weten wat ze moeten doen. Ook hebben wij altijd andere experts die de stappen controleren.

Wij vinden het bij Group Limas ontzettend belangrijk dat de klant echt tevreden is en daarom komen we nog altijd even bij u terug. Wij zullen na de bestrijding nog contact met u opnemen om na te gaan of het probleem naar tevredenheid is opgelost om zeker te weten dat alles goed is gegaan.